недеља, 5. јул 2020.

Upis u gimnaziju

Zbog problema sa virusom kovid-19, ako učenici imaju problema sa dolaskom u našu školu da se upišu ili ne mogu da pristupe eUpravi , škola je ponudila formular za upis u našu školu koji je potrebno popuniti .


FORMULAR ZA UPIS

Rang lista raspoređenih učenika


U četvrtak i petak, 9. i 10. jula 2020. godine , na Portalu eUprava biće dostupna nova usluga Elektronski upis - eUpis u srednju školu. Usluga će biti omogućena za sve redovne škole i gimnazije.Link za pristup  - eUprava.

Po prvi put ove godine upis u srednju školu će biti dostupan potpuno elektronski ‒ od podnošenja prijave za upis do notifikacije da je upis kompletiran, tako da učenici i njihovi roditelji ili drugi zakonski zastupnici ne treba da dolaze u školu radi upisivanja. Mogućnost upisa učenika direktno u školi postojaće i ove godine, ali je preporuka da se upis odradi onlajn preko Portala eUprava.Ako roditelji i učenici imaju problem sa elektronskom prijavom onda slobodno mogu doći u školu 9.i 10. Jula 2020 god.(četvrtak i petak) od 8-15h i izvrše upis.

Škole će, po prijemu prijave koju je roditelj popunio na Portalu eUprava, po službenoj dužnosti pribaviti podatke o učeniku iz matične knjige rođenih, iz evidencije prebivališta i informaciju iz zdravstvenog informacionog sistema o obavljenom lekarskom pregledu, kao i podatke o prethodno završenom obrazovanju, na bazi čega je učenik i bio raspoređen u tu srednju školu. Na osnovu tih podataka i podataka koje je roditelj popunio u prijavi ovlašćeno lice škole će završiti upis, bez potrebe da roditelj dolazi u školu.

Dakle, potrebno je samo da roditelj ima kreiran nalog na Portalu eUprava kako bi mogao da pokrene uslugu eUpis u srednju školu. Zbog toga svi roditelji (ili drugi zakonski zastupnici) koji imaju decu za upis u srednju školu treba da provere svoje naloge na Portalu eUprava. Ukoliko ih nemaju, potrebno je da ih kreiraju, kako bi 9. i 10. jula 2020. godine elektronski upisali svoje dete.Škola je ponudila i svoj formular za upis koji se nalazi na vrhu ovog teksta.Ako vam je sve to komplikovano dođite u našu školu u navedenom datumu i sve ćemo to obaviti uz obostrano zadovoljstvo.

Drugi upisni krug je u ponedeljak 13.jula 2020 god. od 8-15h.

Učenici koji se upisuju u našu školu imaju izbor sledećih izbornih programa koji se realizuju u našoj školi:
          1. Jezik,medij i komunikacija
          2. Pojedinac,grupa,društvo
          3. Zdravlje i sport
          4. Primenjene nauke

Нема коментара:

Постави коментар