субота, 31. октобар 2020.

Novi uslovi za učenje

 

Situacija u kojoj se nalazimo već neko vreme svim mladim ljudima je strana, došlo je do promene rasporeda i prioriteta u našim životima. Ali, to ne znači da treba da ostanemo zatečeni u novim uslovima, jer  makar možemo da utičemo na raspored svog vremena.

Iskrenost. Kakve veze ima sa organizacijom vremena? Iskreni prema sebi, kada učite, samo učite. Kada trenirate, samo trenirajte. Iako nam se škola sad preselila u telefone i kompjutere, trudite se da ne skrećete na društvene mreže u vreme isplanirano za nešto drugo. Svakako isplanirajte  malo vremena i za ovaj „užitak“,jer  ponekad nam treba odmora od svega što smo sebi zadali. Što više smo posvećeni svakoj pojedinačnoj aktivnosti, to ćemo je brže završiti i duže se odmarati.

Prioriteti. Zapamtite: iza svakog „ Nemam vremena“ krije se jedno „Nije mi prioritet“. Dakle, odredite svoje prioritete. Kada to uradite, sve ostale obaveze će se automatski postrojiti  po važnosti. 

Satnica i samodisciplina. Ukoliko ste dovoljno samodisciplinovani, odradićete sve isplanirano bez problema. Međutim, ako nikad ranije niste planirali obaveze, a sad ste to konačno odlučili, preporučljivo je da se ipak držite određene satnice, makar dok se ne naviknete i ne počnete da verujete sebi. 


Нема коментара:

Постави коментар