петак, 27. новембар 2020.

Nastava na daljinu do kraja prvog polugodišta

 

Zbog pogoršane epidemiološke situacije krizni štab opštine Sjenica doneo je odluku da srednje škole u našoj opštini pređu na online nastavu. 

Takođe i  Vlada Republike Srbije donela je odluku da sve srednje škole u Srbiji pređu na onlajn nastavu sve do kraja prvog polugođa.Prvo polugođe se završava 18. decembra 2020 god.Zimski raspust traje od 21. decembra 2020 god. do 15. januara 2021 god ,a drugo polugodište počinje 18.januara 2021 god. Naša škola je spremno dočekala tu odluku tako da se bez ikakvih problema takav vid nastave uspešno realizuje.

Obrazovno-vaspitni rad se ostvaruje putem nastave na daljinu ,uz korišćenje odgovarajuće platforme,     odnosno sistema za upravljanje učenjem.

Škola je registrovana na Google Suite for Education tako da nam je omogućen siguran i bezbedan način za korišćenje pre svega Gugl učionice ,a samim tim i ostalih Guglovih alata i usluga. Svi učenici su dobili školske mejlove i sa tim mejlovima se prijavili na kreirane Gugl učionice za sve predmete.

U Gugl učionicama se nalaze pripremljeni materijali u obliku nastavnih jedinica sastavljenih po nastavnom planu i programu za gimnazije.Pristup učionici kao i njeno korišćenje je veoma lagan i prilagođen svim učenicima.Učenici uz pomoć svog profila pristupaju odgovarajućem predmetu ,prate lekcije i pristupaju izradi zadataka,testova itd.Mogućnost direktne izrade zadataka u učionici i ocenjivane profesora u istoj posebno su korisni u ovakvoj situaciji.Pored redovnih lekcija, koje su postavljene u učionici, učenici mogu da postavljaju pitanja profesoru i koriste podršku predavača koja im je neophodna.Učenici mogu da koriste linkove prema interaktivnim i multimedijalnim materijalima koje je profesor postavio tako da je ovaj vid nastave često efikasniji i od tradicionalne nastave u učionici.

Pozivamo naše učenike da redovno prate nastavu korišćenjem naših virtuelnih učionica sa nadom u što bolje savladavanje nastavnog gradiva.Takođe ovim putem pozivamo i roditelje da nam pomognu u ovim veoma teškim trenucima.Roditelji imaju pristup elektronskom dnevniku tako da mogu kontinuirano da prate napredovanje svoje dece.


Нема коментара:

Постави коментар